Zopas verschenen: Rijksmuseum Special van De Boekenwereld

schermafbeelding-2017-09-28-om-14-12-44Op 2 oktober 2017 werd in het Rijksmuseum het nieuwe nummer van het tijdschrift De Boekenwereld gepresenteerd. De uitgave staat in het teken van de bijzondere bibliotheek en documentaire collecties van het Rijksmuseum en bevat een kleurrijke verzameling artikelen en kortere bijdragen.

Naast een chronologisch overzicht van de geschiedenis van de bibliotheek (door Geert-Jan Koot en Saskia Scheltjens) en een beschrijving van het monumentale gebouw (J.F. Heijbroek), worden in het nummer verschillende deelcollecties belicht. Onder andere de rijke fotoboekencollectie van het Rijksmuseum (Saskia Asser), de recent verworven verzameling tegencultuur tijdschriften (Harm Stevens) en de collectie Aziatische kunst in de bibliotheek (Jan van Campen) komen uitgebreid ter sprake. Sven Dupré, Tonny Beentjes en Thijs Hagendijk (Universiteit Utrecht) focussen in hun bijdrage op het praktische gebruik van de bibliotheekcollectie voor academisch onderwijs én onderzoek. Ikzelf leverde een bijdrage over de mogelijkheden tot interdisciplinair onderzoek en de reconstructie van verloren erfgoed aan de hand van de verschillende collecties. Een volledige inhoudsopgave vindt u hieronder.

Van de afdeling Research Services werden bijdragen geleverd door: Hermien de Bruijn, Lieke van Deinsen, Lotte Jaeger, Trineke Kamerling, Geert-Jan Koot, Bas Nederveen, Madeleine Pfundt, Saskia Scheltjens, Leon Vosters en Caroline Wittop Koning.

Het themanummer stond onder gastredactie van Lieke van Deinsen, J.F. Heijbroek, Geert-Jan Koot en Saskia Scheltjens.

schermafbeelding-2017-09-28-om-14-12-55

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s